JAVNA NABAVA / PUBLIC PROCUREMENT

Projekt „Razvoje daljinski upravljnog vozila za djelovanje u ekstremnim NRKBE uvjetima (DUV-NRKBE)“ ima za cilj potaknuti SME na ulaganja u R&D i razvoj novog inovativnog rješenja namijenjenog globalnom tržištu. Projekt će trajati 24 mjeseca. Planirani početak je u 10/2017., a završetak krajem 09/2019. Ukupna vrijednost prihvatljivih troškova projekta je 16.451.724,58 kn, dok iznos bespovratnih sredstava iznosi 8.907.495,03 kn.

Kratki opis projekta - Svrha i opravdanost 

Prijavitelj: DOK-ING d.o.o. 

Partner: Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva

DOK-ING ovim projektom želi razviti u svijetu jedinstveni stroj za djelovanje u ekstremno vrućoj zoni, u uvjetima otvorene vatre i visokih temperatura, eksplozija, gelerizacije, urušavanja, visokih koncentracija zapaljivih, eksplozivnih i toksičnih tvari, ionizacijskog zračenja i drugih RKBE prijetnji, kao i prijetnji terorizmom u kojima pripadnici prvog odgovora ne mogu preživjeti. Stroj će, daljinski upravljiv, obavljati poslove uklanjanja prepreka i opasnih predmeta, RKBe izviđanje, motrenje i nadzor, prikupljanje i obradu podataka te omogućiti predikciju događaja, obavljati uzorkovanje i označavanje opasne zone, gasiti vatru, obavljati RKB dekontaminaciju te neutralizirati ili uklanjati eksplozivne naprave.

Tvrtka je osigurala snažan projektni tim od ukupno 21 člana interna člana projektnog tima uz učinkovitu suradnju s partnerom (FER) koji sudjeluje na projektu s 3 stalno zaposlena djelatnika te 4 novo zaposlena djelatnika. Svi ključni ljudi sudjeluju u provođenju najznačajnijih projekata poduzeća od njezinog osnivanja što im daje jake kompetencije za rad upravo na ovom projektu.

Cilj ovog projekta je razviti proizvod do faze TRL 8 prema kojoj će naš proizvod biti na razini tehnološke spremnosti za komercijalizaciju na globalnom tržištu. Unutar projekta će biti riješeni svi tehnološki rizici i proizvodni problemi, što će rezultirati NRKBE vozilom koje dokazano funkcionira u zadanim uvjetima. Slijedom toga cilj projekta je dostići funkcionalnosti NRKBE vozila kako bi ono bilo spremno za komercijalizaciju na tržištu:

 

- stroj koji će daljinski upravljiv, obavljati poslove uklanjanja prepreka i opasnih predmeta, izviđanje, motrenje i nadzor, prikupljanje i obradu podataka te omogućiti predviđanje događaja, obavljati uzorkovanje, gasiti vatru, obavljati RKB dekontaminaciju te uklanjati eksplozivne naprave.

- stroj koji u konačnici ima dva bitna sastavna dijela: platformu i nadgradnju, u koje će se ugrađivati i integrirati svi prateći sustavi.

Elementi projekta:

1: Eksperimentalni razvoj daljinski upravljanog vozila za djelovanje u ekstremnim NRKBE uvjetima (DUV-NRKBE) - DOK-ING + FER

2: Diseminacija rezultata projekta - FER 

3: Promidžba i vidljivost - DOK-ING

4: Upravljanje projektom i administracija - DOK-ING

Za više informacija kontakt osoba je Gordan Pešić, 091/4824 146, gordan.pesic@dok-ing.hr .© 2013 DOK-ING d.o.o. Slavonska avenija 22 G, 10000 Zagreb, Croatia • P +385 1 2481 300 • F +385 1 2481 303 • info@dok-ing.hr